Om oss

Åhusgatans förskola är en lägenhetsförskola med tre avdelningar utspridda runt en inspirerande förskolegård.

Vi befinner oss i bostadsområdet Wilson Park med närhet till många fina parker och grönområden. Hos oss möts du av engagerade pedagoger och ett varmt klimat där alla är välkomna. Vår gård, som ligger i anslutning till förskolan, erbjuder många tillfällen till utforskande och lärande, till möten mellan barn i olika åldrar och även möten med naturen.

På avdelningarna arbetar vi med projekt utifrån barnens intresse och nyfikenhet. Till det knyter vi vårt värdegrundsarbete. I varje projekt kopplas också våra läroplansmål språk och kommunikation, matematik, naturvetenskap och teknik. Projekten ska stimulera fantasin och leklusten för lärande och utveckling. Den ska skapa gemensamma upplevelser som vi kan samtala och reflektera över.

Ditt barns välmående är viktigt för oss, därför arbetar vi aktivt för en god hälsa och livsstil. Vi har en egen kokerska som lagar god och näringsrik mat med en stor del ekologiska produkter.

Vår verksamhet präglas av omtanke, värme och glädje. Föräldrar och barn möts alltid av engagerade och professionella pedagoger. Vi är mycket stolta över den fina relation som råder mellan föräldrar, personal och barn.